15 mei 2011

Fiets en stalling opgepompt

Gisteren hebben we weer eens een wildpompactie gehouden. Het procede is bekend, op een druk punt wordt aan fietsers aangeboden om de bandenspanning te checken. Dit keer waren we bij Albert Heijn in Driebergen, in het verleden een notoir knelpunt voor fietsers, vanwege het ontbreken van klemmen bij de deur. Om de hoek, uit de loop waren wel wat klemmen neergezet, maar toen bleek dat die nauwelijks gebruikt werden, zijn er toch maar klemmen voor de deur gezet. Het was nog steeds flink druk, zowel met fietsen als auto's. De meningen van fietsers was zeer verschillend, sommigen haalden hun schouders op, anderen vonden het een chaos. En dat terwijl Albert Heijn recent 50 klemmen extra heeft neergezet om de fietsen een beetje te reguleren.

Wij vinden het nog steeds verbazingwekkend waarom zelfs op het stukje tussen Traaij en ingang van Albert Heijn het trottoir te krap is. Daar een paar autoparkeerplaatsen opheffen, zou tot heel veel extra plek voor fietsers leiden. Bijna alle fietsers komen vanaf de Traaij, uit onderzoeken blijkt dat fietsers per saldo net zo veel uitgeven als automobilisten.

Met die boodschap konden wij ook nog de toevallig passerende"AH manager" van extra lucht in zijn voorband voorzien. Hij heeft een fraaie electrische fiets en rijdt regelmatig in 40 minuten naar de Maliebaan in Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten