1 mei 2011

Fietsenstalling weer geslaagd

Met dank aan het prachtige weer kon de Fietsersbond weer vele fietsers verwelkomen in de gratis bewaakte fietsenstalling bij de vrijmarkt in Driebergen. De Fietsersbond biedt deze service aan om het gebruik van de fiets naar de vrijmarkt te stimuleren en op een vriendelijke manier in contact te komen met het publiek.

Ook werd bewezen dat veel vrijwilligers licht werk maken. Nadat we onze leden hadden aangeschreven, waren er heel wat helpende handen om fietsers te ontvangen en gesprekken met bezoekers aan te knopen. Gesprekken over de verkeerssituatie in Driebergen, de mooie fietsomgeving maar ook de stationsplannen en de zeer karige positie voor fietsers en voetgangers die daar uit tevoorschijn komt.

Hoewel we tevreden waren over de hoeveelheid fietsers die we een plekje konden geven, denken we dat het beter kon. Zo startte de vrijmarkt wat verder weg op de Drieklinken en waren er meer activiteiten op de Hoofdstraat. Op het terrein tussen Schaepmanmonument en Sparrendaal zagen we heel wat vrije ruimte, waar nu ook heel veel mensen hun fiets hadden gestald.

Ook zagen we kansen om nog meer mensen op de fiets te krijgen, vooral op de Damhertlaan en Nijendal zagen we gevaarlijke situaties ontstaan doordat mensen met de auto waren gekomen en deze op de (verboden) fietsstrook of in de berm van de weg parkeerden. Als al die mensen nu ook eens op de fiets zouden gaan.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten