23 september 2007

Fiets mee met de RABO zeven kernentocht

Op zondag 30 september wordt voor de tweede maal de zeven kernen fietstocht georganiseerd. Na het succes tijdens de Heuvelrugdagen vorig jaar wordt opnieuw een fietstocht georganiseerd die alle kernen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug aandoet.

In samenwerking met lokale horecagelegenheden en de Rabobank Utrechtse Heuvelrug heeft de Fietsersbond een prachtige fietstocht van circa 47 kilometer uitgezet. In iedere kern kan tussen 13:00 en 17:00 uur gestart worden. De totale lengte van de route is 47 km, maar er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden om de route in te korten. Deelnemers die de hele tocht volbrengen en hun gestempelde deelnemerskaart insturen, maken kans op leuke prijzen.

De route leidt fietsers uiteraard door de bossen over de Heuvelrug, maar voert ook langs oude schaapskooien en tabaksschuren uit een ver verleden. De lusthoven van de Stichtse Lustwarande, met hun waterpartijen, sprengen en zichtlijnen worden uiteraard niet vergeten, en ook de veenweidegebieden van de Langbroekerwetering en de Gelderse Vallei komen in deze route aan bod. Om alle kernen met elkaar te verbinden wordt grotendeels gebruik gemaakt van rustige landwegen en vrijliggende fietspaden. Nieuw is ook het eerste stukje van het Let de Stigterpad, het fietspad dat in de toekomst Driebergen via de Utrechtse Heuvelrug met Rhenen verbindt.

De startpunten zijn: Maarn: eetcafe 't Vosje, Driebergen: Bourgondier De Reiziger, Doorn: cafe-restaurant Ome Lou, Leersum: cafe-restaurant De Remise, Amerongen: cafe-restaurant Buitenlust, Overberg: cafe-restaurant De Holle Boom en Maarsbergen: Motel Maarsbergen. Startpunt De Remise in Leersum verkoopt lunchpakketjes voor onderweg, maar u kunt natuurlijk ook bij de andere halteplaatsen iets nuttigen. Deelname aan de RABO zeven kernentocht is gratis.


Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten