17 september 2007

Eerste deel Let de Stigterpad gereed

Al eerder informeerden we over de voorgenomen aanleg van het Let de Stigterpad. Inmiddels is het eerste stukje, in de omgeving van Amerongen, gereed. Hoog tijd dus om voordat het echt herfst wordt een kijkje te nemen.

Het pad begint op de hoek van De Del en De Kievit in Amerongen en leidt omhoog naar boven. Na een scherpe bocht naar rechts wordt een bestaand bospad gevolgd. Aangekomen bij een akker wordt hier de akkerrand gekozen tot de Veenseweg. Vanaf daar is het weer ouderwets hobbelen over het bestaande smalle asfaltpad langs de zandweg.

In bovenstaand Youtube-filmpje volgen we het pad volgens bovenbeschreven route per ligfiets. Het pad is heerlijk om te fietsen en wordt al gebruikt door recreanten van diverse pluimage. Nu nog die auto's van en naar de bergschuur.

1 opmerking:

  1. Het is nu januari 2008. Een van de eerste dagen van dit jaar heb ik het stukje van het nieuwe pad gefietst, vanaf de Scherpenzeelseweg in Leersum tot bij Amerongen. Het was nog niet klaar, bij verschillende kruisingen met bospaden moeten nog stukjes klinkers gelegd worden. Verder westelijk, in het bos bij Breeveen ligt ook al een stuk van het pad, alleen moet op een plaats nog een wildrooster aangelegd worden. Het pad loopt nu door tot de werkschuur van Staatsbosbeheer bij de Maarsbergseweg.
    Tot zo ver de situatie in januari 2008...

    Evert Verweij
    Amerongen

    BeantwoordenVerwijderen