11 oktober 2007

Is er voldoende plek?

Na de herinrichting van het stationsplein en de voorlichtingscampagne is de gemeente op 2 oktober begonnen met het wegslepen van hinderlijk en gevaarlijk gestalde fietsen.

Ook in de pers heeft dit inmiddels tot de nodige beroering geleid. Op de site van het Heuvelrugnieuws is een grote discussie ontstaan. Na de eerste ruiming was Driebergen-Zeist zelfs op 4 oktober terug te vinden in de kolommen van gratis krant Sp!ts, weliswaar onder een verkeerde gemeentenaam (klik op het plaatje voor vergroting):

Onze reactie: Belachelijk dat de gemeente en ProRail naar elkaar wijzen. Wij weten dat de gemeente verantwoordelijk is voor deze actie. En het is schandelijk dat de fietsen worden weggebracht naar Utrecht, zo wordt je twee keer gepakt. Is er in onze gemeente geen plekje te vinden om die fietsen op te slaan? Bijvoorbeeld op de Sportlaan? Daar kun je tenminste nog naar toe lopen als je je fiets kwijt bent. Het optreden van gemeente en het wegsleepbedrijf lijken inderdaad buiten proporties te zijn.

En in de Nieuwsbode van 10 oktober stond onderstaand bericht van een gedupeerde vader:

Onze reactie: Zuur als je zo je fiets kwijtraakt, mensen die ter goeder trouw handelen worden op deze manier slachtoffer. Maar ook wij vonden nog altijd een plekje aan de "Odijkse" kant van het station. Daar staan nog altijd klemmen leeg, dus het is iets te gemakzuchtig om te zeggen dat er onvoldoende plek is. We kunnen immers niet allemaal met z'n allen op hetzelfde plekje staan. Wij gaan de gemeente vragen of er extra verwijzingsborden kunnen komen naar de lege plekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten