16 juni 2011

Tuinenfietstochten vereniging Groei en Bloei

Vereniging Bartiméus Sonneheerdt en Groei&Bloei Doorn e.o. verzorgen op zaterdag 18 juni samen een tuinenfietstocht in Doorn en omgeving. De start is vanaf 10.00 uur bij de moestuin van Bartiméus Doorn. Daar krijgen de deelnemers een routebeschrijving.

Deelnemers kunnen ook elders op de route starten, maar moeten zich dan wel van tevoren even aanmelden via www.steunbartimeus.nl/tuinenfietstocht Dan krijgen zij de routekaart thuisgestuurd en een sleutelkaart als bewijs van deelname. Dat bewijsje kunnen de deelnemers dan laten zien bij de tuineigenaren. Deelnemers betalen 10 euro per persoon; kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen. De prijs is inclusief een lunchpakket, verzorgd door Doornse ondernemers. In elke tuin is ook iets te doen voor kinderen. De opbrengst van deze fietstocht gaat naar aangepaste fietsen voor de meervoudig beperkte bewoners van Bartiméus in Doorn.

Ook de afdeling Driebergen van Groei en Bloei verzorgt een tuinfietsentocht. Dit jaar zal voor de 11e maal de open tuinendag georganiseerd worden op zaterdag 25 juni 2011. De tuinen zijn te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur. Het moet een gezellige, druk bezochte dag worden, waarin de tuinen en hun eigenaren centraal staan. Naast vijvers, bloemen en planten in fraai aangelegde tuinen, kan men ook genieten van kunst in de tuin, verzorgd door Driebergse kunstenaars. Meer informatie is te vinden op http://driebergen.groei.nl/index.php?id=29841

3 juni 2011

Uitbreiding stalling station Maarn?

Meestal heeft de Fietsersbond het over de stalling bij station Driebergen-Zeist. Maar ook de stalling bij Maarn is te klein. Alle reden om eens een kijkje te nemen hoe het zou kunnen verbeteren.

Zoals bekend loopt er een tunneltje onder het spoor en de A-12 door ,dat ze momenteel aan het aanpassen zijn ivm. de verbreding van de A-12. Aan de zuidzijde van het station Maarn komt een lift naar het perron. Aan de noordzijde van het station komen extra plaatsen, maar volgens de Fietsersbond kunnen er aan de zuidzijde ook extra plaatsen komen. Lijkt ons handig voor mensen vanuit Maarn-zuid en bijvoorbeeld Leersum en buitengebied.

Een goede vraag is dan waar de stalling het beste zou kunnen staan. Op het grasveld waar nu de bouwketen staan? Qua loopafstand weten we van Driebergen-Zeist dat fietsers nogal erg kritisch zijn op loopafstand, de overzijde van het kruispunt waar nu de keten staan lijkt me voor Maarn te ver weg. Bij Utrecht Centraal zou zo'n loopafstand geen probleem zijn, maar daar accepteert men heel wat meer. Of zouden er rekken aan weerszijden van de Raadhuisstraat kunnen komen. Hier staan forse bomen, met mooie boomroosters zou er wellicht wel iets moois van te maken te kunnen zijn. Het gras heeft (zeker in deze droge tijden) heel wat te lijden van de bomen.

Laat ons weten wat u er van denkt, dan kunnen wij contact met de gemeente opnemen.