28 september 2011

Ronde van B. & W.

Vandaag waren de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders op stap in Driebergen om te horen wat er onder de mensen leeft. Raad en college waren op de fiets, burgemeester Naafs ging op de gemeentelijke bakfiets om stoeltjes en een tafeltje mee te nemen.

Bij de kruising Jagersdreef/ Sint Hubertuslaan werd stil gehouden om de verkeersveiligheid rond de school Uilenburcht te bediscussiëren. Een aantal ouders toonde zich bezorgd over de hoge snelheid van het autoverkeer. Het halen en brengen door ouders verdient ook niet altijd een schoonheidsprijs, voor kinderen is de kruising onoverzichtelijk door alle lukraak geparkeerde auto's. Ook werd geconstateerd dat de inrichting van de brede straten niet meer van deze tijd is en dat het steeds drukker is geworden, mede als gevolg van de stagnatie van het verkeer op de Hoofdstraat en de A12. Veel mensen gaan dan via de Jagersdreef, Jachtlaan en Rijsenburgselaan via Odijk naar de A12 of naar Zeist.

Wethouder Homan deed de toezegging dat hij best wat op de kruising wilde doen, als de ouders en omwonenden met een uitvoerbaar plan zouden komen. De Fietsersbond heeft uiteraard ondersteuning aan de bezorgde ouders en omwonenden aangeboden.

Het college komt nog op bezoek in Maarn (4 oktober), Doorn (5 oktober) en Maarsbergen (12 oktober).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten