3 juni 2011

Uitbreiding stalling station Maarn?

Meestal heeft de Fietsersbond het over de stalling bij station Driebergen-Zeist. Maar ook de stalling bij Maarn is te klein. Alle reden om eens een kijkje te nemen hoe het zou kunnen verbeteren.

Zoals bekend loopt er een tunneltje onder het spoor en de A-12 door ,dat ze momenteel aan het aanpassen zijn ivm. de verbreding van de A-12. Aan de zuidzijde van het station Maarn komt een lift naar het perron. Aan de noordzijde van het station komen extra plaatsen, maar volgens de Fietsersbond kunnen er aan de zuidzijde ook extra plaatsen komen. Lijkt ons handig voor mensen vanuit Maarn-zuid en bijvoorbeeld Leersum en buitengebied.

Een goede vraag is dan waar de stalling het beste zou kunnen staan. Op het grasveld waar nu de bouwketen staan? Qua loopafstand weten we van Driebergen-Zeist dat fietsers nogal erg kritisch zijn op loopafstand, de overzijde van het kruispunt waar nu de keten staan lijkt me voor Maarn te ver weg. Bij Utrecht Centraal zou zo'n loopafstand geen probleem zijn, maar daar accepteert men heel wat meer. Of zouden er rekken aan weerszijden van de Raadhuisstraat kunnen komen. Hier staan forse bomen, met mooie boomroosters zou er wellicht wel iets moois van te maken te kunnen zijn. Het gras heeft (zeker in deze droge tijden) heel wat te lijden van de bomen.

Laat ons weten wat u er van denkt, dan kunnen wij contact met de gemeente opnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten