28 april 2011

maandoverzicht april

Hoewel het al weer even stil was, zaten we zeker niet stil. Een overzicht van de afgelopen maand

We waren op bezoek bij wethouder Homan. Met hem spraken we onder andere over het stallingstekort bij de stations en de te krappe fietspaden in het toekomstige ontwerp voor Driebergen-Zeist. Helaas kregen we daar geen goed gevoel bij, de wethouder durft niet meer aan het voorlopig ontwerp te gaan morrelen, omdat hem dat geld kost. Dat er hierdoor een voor voetgangers en fietsers onbruikbaar stationsgebied komt, neemt hij maar op de koop toe. We kregen wel een toezegging over de afstelling van de verkeerslichten op de Hoofdstraat in Driebergen bij de Buzziburglaan. Het groen in de richting van de Traaij zal voor fietsers verlengd worden.

Verder was de Fietsersbond actief voor senioren. Een opfriscursus maakte ouderen attent op nieuwe verkeersregels. Ook konden zij hun ogen en oren laten testen en samen een proefronde fietsen langs verkeerssituaties die mogelijk gevaarlijk zijn.

En we konden een nieuw actief lid verwelkomen. Arie Verrips, bekend als weerman van RTV Utrecht, bood als veelfietser zijn diensten aan. Als correspondent van "over de berg" is hij een waardevolle aanvulling op het team van vrijwilligers dat de Fietsersbond op de Utrechtse Heuvelrug vormt.

De vrijwilligers kunt u traditiegetrouw op Koninginnedag weer ontmoeten op de vrijmarkt op Rijsenburg. Op de Drieklinken wordt met dank aan de gemeente en het Oranjecomité een gratis bewaakte stalling ingericht. De Fietsersbond zorgt voor de bewaking en is beschikbaar voor de laatste nieuwtjes op fietsgebied.

Tot slot moesten we natuurlijk gewoon veel naar buiten, het fantastische fietsweer zorgt weer voor heerlijke uurtjes buiten de deur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten