25 mei 2009

Fietsinformatiemiddag senioren Maarn

De Fietsinformatiedag voor senioren wordt op dinsdag 9 juni 2009 in Maarn gehouden. Het is een praktische, informatieve en gezellige dag voor senioren die van fietsen houden en willen blijven fietsen. Deelname is gratis voor inwoners van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

De fiets is een handig, snel, gezond en sportief vervoermiddel. Met de fiets kun je zo makkelijk even boodschappen doen, een bezoekje afleggen of een lekker tochtje maken in de natuur. Het ROV-Utrecht en de Fietsersbond bieden u deze dag gezamenlijk aan. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden. Gezond en veilig blijven fietsen, daar gaat het om.

Waar en hoe laat? Locatie: Kantine SWMM, Sportpark De Buurtsteeg, Buurtsteeg 9 , Maarn Tijd: van 10.00 uur – 15.30 uur.

Programma: U komt op uw eigen fiets naar de cursuslocatie. Een fietsdeskundige bekijkt of de fietsen veilig zijn en goed zijn afgesteld. Hij geeft tips om de fiets nog veiliger en comfortabeler te maken en geeft informatie over aangepaste fietsen. Na de kennismaking gaan we verder met een verkeersquiz. Tevens praten we over wat er in het verkeer in de afgelopen tijd veranderd is. We gaan een route fietsen met een aantal moeilijke verkeerssituaties en bespreken hoe we daar op een veilige manier mee om kunnen gaan. Voor we vertrekken doen we fietsgymnastiek. Daardoor worden de spieren en de gewrichten wat losgemaakt, dat fietst makkelijker. Indien gewenst kunnen gehoor, ogen en reactiesnelheid worden getest.De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en ook gezellig is. Bij de afsluiting krijgt u een certificaat.

Meer informatie of aanmelden Meer informatie vindt u op de speciale site van de fietsersbond. Daar kunt u zich tevens aanmelden. Vragen kunt u stellen aan Wendy Zander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten