18 november 2007

Gemiste kans!

Afgelopen week is de nieuwe Lidl op de Traay geopend. Vrijdagmorgen maar eens een kijkje genomen bij deze winkel. De eerste kennismaking was nogal teleurstellend: je voelt je als fietser niet echt welkom.

Om te beginnen is er geen mogelijkheid om je fiets te stallen. De praktijk is dat de fietsen langs het hek wordt gestald. Dat heeft echter weer tot gevolg dat de parkeerplaats voor gehandicapten nauwelijks nog is te bereiken. Eenmaal in de winkel blijkt nog een keer dat er niet is gerekend op de klant die komt voor een paar boodschappen: er kan alleen worden gewinkeld met een kar, mandjes ontbreken.

Een gemiste eerste kans, maar er is nog volop gelegenheid om deze fout te herstellen. Met een goede fietsenstalling naast de ingang en mandjes kan de winkel zich onderscheiden van Aldi en AH, daar hebben ze weliswaar mandjes maar het stallen van je fiets is ook daar behelpen. En wie weet, als de Lidl eenmaal een goede fietsenstalling heeft werkt dat wellicht stimulerend voor AH. Bij de nieuwbouwplannen van AH zoals ik die heb gezien wordt de klant-met-fiets in elk geval nog niet echt serieus genomen.

Gezien de toename van klachten over geparkeerde auto's op de Traay zou je ook van de middenstand mogen verwachten dat ze er alles aan doet om onnodig autogebruik terug te dringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten